Şartlar ve Politika

Sezginer Teknoloji A.Ş.

Kişisel Verilerin Korunmasına ilişkin

Aydınlatma Metni

Değerli Üyelerimiz ve Ziyaretçilerimiz,

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili uygulamalarımız ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("Kanun") kapsamında “Veri Sorumlusu” sıfatıyla Sezginer Teknoloji A.Ş. olarak işlediğimiz kişisel verilerinize ilişkin sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Bu metinde:

Sezginer programına üye olmanız (“Üye”) halinde üyeliğiniz kapsamında,

Ticari iletişim kanalları ile genel ve kişiye özel kampanya bilgilendirmeleri yapılmasını kabul etmeniz halinde ticari iletişim faaliyetlerimizle ilgili,

Sezginer’e ait internet sitelerini (https://sezginer.com/ “Site”) ziyaret etmeniz halinde bu ziyaretinize ilişkin olarak,

Sezginer’nın düzenlemiş olduğu kampanya, yarışma ve diğer etkinliklere katılmanız durumunda,

Sezginer iletişim kanalları üzerinden karşılıklı olarak iletişime geçmemiz halinde işlenecek kişisel verilerinize ilişkin aydınlatma metni yer almaktadır.

Site ve Mobil Uygulama’da çerez vb. programlar kullanılmaktadır.

Şartlar ve Koşullar

Giriş

Sezginer Teknoloji A.Ş. ziyaretçilerinin gizliliğine değer verir. Bu gizlilik politikası, kayıtlı bir kullanıcıdan ve diğer bir ziyaretçilerden hangi bilgileri toplayabileceğimizi ve topladığımız bilgilerle ne yapıp ne yapmayacağımızı özetler.

Bu gizlilik politikası, Sezginer Teknoloji A.Ş. tarafından kontrol edilmeyen şirketler ya da Sezginer Teknoloji A.Ş. tarafından kullanılmayan veya yönetilmeyen kişiler tarafından bilgi toplanmasını ve kullanılmasını yönetmez. Bağlantı verdiğimiz ya da bahsettiğimiz web sitesini ziyaret edeceğiniz zaman, bizlere bilgi vermeden önce gizlilik politikasını gözden geçirdiğinizden emin olun.

İçerik

Hizmetimiz belirli bilgileri, metinleri, grafikleri, videoları veya diğer materyalleri (İçerik) yayınlamanıza, bağlantı eklemenize, depolamanıza, paylaşmanıza ve başka bir şekilde sunmanıza olanak tanır. Yasallık, güvenilirlik ve uygunluk dahil olmak üzere hizmette veya hizmet üzerinden yayınladığınız içerikten sorumlu tutulacak taraf sizsiniz.

Hizmetin üzerinde veya hizmet aracılığıyla içerik yayınlayarak aşağıdakileri beyan ve garanti edersiniz: (i) İçeriğin size ait olduğunu (sahip olduğunuz) ve/veya bunu kullanma hakkınızı ve bize hak ve lisans verme hakkınız olduğunu ve (ii) İçeriğinizin hizmet üzerinden veya hizmet yoluyla yayınlanmasının gizlilik haklarını, tanıtım haklarını, telif haklarını, sözleşme haklarını herhangi bir kişi veya kuruluşun diğer haklarını ihlal etmediği anlamına gelir. Telif hakkını ihlal ettiği tespit edilen kişilerin hesabını feshetme hakkımızı saklı tutarız.

Hizmet üzerinden gönderdiğiniz, yayınladığınız veya görüntülediğiniz herhangi bir içeriğe ilişkin tüm haklarınızı saklı tutarsınız ve bu hakların korunmasından da siz sorumlusunuz. Kişilerin hizmet üzerinden veya hizmet aracılığıyla yayınladığı içerik için bir sorumluluk kabul etmiyoruz. Hizmetimizi kullanıp içerik yayınladıktan sonra bizlere bu içeriği hizmet içinde veya hizmet üzerinden kullanma, değiştirme, gerçekleştirme, görüntüleme, çoğaltma ve dağıtma hakkı ve lisansı verirsiniz.

Sezginer Teknoloji A.Ş., kullanıcılar tarafından sağlanan tüm içeriği izleme ve düzenleme hakkına sahiptir ancak bu yükümlülüğe sahip değildir.

Ayrıca, bu hizmet üzerinde veya bu hizmet aracılığıyla bulunan içerik, Sezginer Teknoloji A.Ş. mülküdür ve izin alınarak kullanılır. Söz konusu içeriği, kısmen veya tamamen, ticari amaçla veya kişisel kazanç amacıyla, bizden yazılı izin almadan kopyalayamaz, değiştiremez, iletemez, dağıtamaz, indiremez veya yeniden kullanamazsınız.

Hesaplar

Sistemimizde hesap oluşturduğunuzda, 18 yaşından büyük olduğunuzu ve bize verdiğiniz bilgilerin doğru, eksiksiz ve güncel olduğunu garanti edersiniz. Eksik, yanlış veya güncel olmayan bilgiler aldığınız hizmetin derhal feshedilmesine neden olabilir.

Bilgisayarınıza ve/veya hesabınıza erişimin kısıtlanması dahil hesabınızın ve şifrenizin gizliliğini korumaktan siz sorumlusunuz. Hesabınız ve/veya şifreniz altında gerçekleşen her türlü işlem için, şifreniz hizmetimizde veya üçüncü taraf bir hizmette olsun, sorumluluk size aittir, bunu kabul edersiniz. Hesabınızın güvenliğinin veya yetkisiz kullanımının farkına vardığınızda bizi derhal bilgilendirmelisiniz.

Kullanıcı adı olarak başka bir kişinin veya kuruluşun adını yani yasal olarak kullanılamayacak bir adı, sizden başka herhangi bir hakka tabi olan, uygun izin olmadan bir ad veya ticari markayı kullanamazsınız. Rahatsız edici, kaba veya müstehcen herhangi bir isim de kullanıcı adı olarak kullanılamaz.

Fikri Mülkiyet

Hizmet ve orijinal içeriği (kullanıcılar tarafından sağlanan içerik hariç), özellikleri ve işlevleri Sezginer Teknoloji A.Ş. ve lisans verenlerinin münhasır mülkü olup olmaya devam edecektir. Hizmet, hem ABD'nin hem de yabancı ülkelerin telif hakkı, ticari marka ve diğer yasaları ile korunmaktadır. Ticari markalarımız ve ticari kıyafetlerimiz, Sezginer Teknoloji A.Ş. 'nin önceden yazılı izni olmadan herhangi bir ürün veya hizmetle bağlantılı olarak kullanılamaz.

Diğer Web Siteleriyle Bağlantılar

Hizmetimiz, Sezginer Teknoloji A.Ş. kuruluşuna ait olmayan veya kontrol edilmeyen üçüncü taraf web sitelerine veya hizmetlerine yönelik bağlantılar içerebilir.

Sezginer Teknoloji A.Ş., herhangi bir üçüncü taraf web sitesinin veya hizmetinin içeriği, gizlilik politikaları veya uygulamaları üzerinde hiçbir kontrole sahip değildir. Bu bireylerin veya web sitelerinin tekliflerini garanti etmiyoruz.

Sezginer Teknoloji A.Ş. 'nin, bu tür içeriklerin kullanılması ve bunlara bağlı kalmasından kaynaklandığı veya bunlarla bağlantılı olduğu iddia edilen hasar veya kayıplardan doğrudan veya dolaylı olarak sorumlu veya yükümlü olmayacağını kabul edersiniz.

Ziyaret ettiğiniz üçüncü taraf web sitelerinin veya hizmetlerinin kayıt ve koşullarını ve gizlilik politikalarını okumanızı önemle tavsiye ederiz.

Kişisel Kimlik Bilgilerinizle Ne Yapıyoruz?

Kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerinizi açıklamak size bağlıdır, ancak bunu yapmamayı seçerseniz sizi kullanıcı olarak kaydetmeme ve size ürün veya hizmet sunmama hakkımız saklıdır.

 "Kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler", sizi bir birey olarak tanımlamak için kullanılabilecek bilgilerdir:

 

·       adınız, şirketiniz, e-posta adresiniz, telefon numaranız, fatura adresiniz ve gönderim adresiniz  

·       Sezginer Teknoloji A.Ş. kullanıcı kimliğiniz ve şifreniz (varsa)  

·       bize sağladığınız hesap tercihi bilgileri  

·       bilgisayarınızın etki alanı adını ve IP adresini belirterek
bilgisayarınızın İnternet'te bulunduğu yer  

·       giriş oturumunuz için oturum verileri,

·       Bize doğrudan bir satıcı veya başka bir iş ortağı aracılığıyla kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler verirseniz:

·       izniniz olmadan üçüncü bir kişiye satmayın veya kiralamayın - devre dışı bırakmadığınız sürece (aşağıda yer alan bilgilere göz atınız), iletişim bilgilerinizi, bilmeniz gerektiğine veya faydalı bulabileceğinize inandığımız bilgileri sağlamak için kullanabiliriz.

 

·       Hizmetlerimiz ve ürünlerimizle ilgili haberler ve Hizmet Şartlarında yapılan değişiklikler;  

·       bilgileri kayıp, yanlış kullanım ve yetkisiz erişim, ifşa, değiştirme ve imhadan korumak için ticari olarak makul önlemleri alın;  

·       Aşağıdaki bilgileri kullanmayın veya açıklamayın:       

·       sipariş ettiğiniz hizmetleri veya ürünleri sağlamak için gerektiği gibi (örneğin) sipariş ettiğiniz ürünleri teslim etmek için bir taşıyıcıya sağlayarak;    

·       bu gizlilik politikasında açıklanan veya başka şekilde onayladığınız diğer şekillerde;    

·       diğer bilgilerle birlikte kimliğinizin makul bir şekilde belirlenemeyeceği şekilde (örneğin, istatistiksel derlemeler);    

·       yasaların gerektirdiği şekilde (örneğin, mahkeme celbi veya arama emri uyarınca);    

·       bilgileri gizli tutmayı kabul eden dış denetçilere;    

·       Hizmet Şartlarını uygulamak için gerektiğinde;    

·       Sezginer Teknoloji A.Ş., kullanıcılarının ve diğerlerinin haklarını, güvenliğini veya mülkünü korumak için gerektiğinde; bu, dolandırıcılığın korunması ve/veya riskin azaltılması için diğer kuruluşlarla bilgi alışverişini içerebilir.  

 

Mobil Uygulama, Site, sosyal medya veya diğer mecralarda duyurduğumuz kampanya, yarışma, çekiliş gibi etkinliklere katılmanız halinde bu etkinliğe ilişkin ödül ve diğer faydaları almaya hak kazanacak kişilerin belirlenebilmesi ve bu faydaların gerçekleştirilebilmesi için kimlik ve iletişim bilgilerinizi işliyoruz. 

Ticari İletişim

Kişiselleştirilmiş/ticari iletişim izni vermeniz halinde, size yönelik oluşturulan genel veya size özel kişiselleştirilmiş kampanyaların, avantajların, promosyonların, reklamların, bilgilendirmelerin, pazarlama faaliyetlerinin; Mobil Uygulama, Site veya diğer kanallar üzerinden kısa mesaj (SMS), anlık bildirim, e-mail, arama, reklam gösterimi ile ticari elektronik ileti ve diğer ileti gönderimleri ve iletişimlerin yapılabilmesi amacıyla kimlik, iletişim, alışveriş ve pazarlama bilgilerinizi (doğum tarihi, cinsiyet, il, ilçe, lokasyon paylaşımın açık olması verilmesi halinde lokasyon bilgisi, eğitim düzeyi, meslek/iş, kültürel, sanatsal, sportif vs. ilgi alanları-hobiler vb.),  işliyoruz.

Topladığımız Bilgiler

Kesinlikle Gerekli Çerezler

Sezginer Teknoloji A.Ş., verileri bilgisayarınızda saklamak için "çerezler" kullanır. Kişisel olarak tanımlanabilir herhangi bir bilgi depolamaz ve kapatamazlar. Çerez kullanımını en aza indirgemek ve kullanmak iyi bir hizmet sunmak için çok önemlidir.

Genel Veriler ve Çerezler

Sezginer Teknoloji A.Ş. kullanıcı hesapları için giriş amaçlı bir e-posta adresi ve kayıp şifreleri kurtarmanın bir yolunu saklarız.

Bu e-posta adreslerini üçüncü bir tarafa kiralamaz ya da satmayız. Bu e-posta adreslerini, kullanıcıları Sezginer Teknoloji A.Ş. ile ilgili ürün ve hizmet bilgileri veya kayıtlı kullanıcıların hizmetleriyle ilgili diğer önemli sorunlar ile zaman zaman güncellemek için kullanırız.

Ziyaretçiler, hizmetlerimizi kullanmak için Sezginer Teknoloji A.Ş. web sitesine kaydolabilir ve giriş yapabilir. Oturum açarken "Oturumumu açık tut" seçeneği işaretliyse, web sitemizi bir sonraki ziyaretinizde otomatik olarak oturum açmak için bir çerez ayarlanır.

Yasal Süreçler

Mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimizi yerine getirmek, yetkili ve görevli kamu kurum ve kuruluşları ile bilgi güvenliği başta olmak üzere diğer hukuki yükümlüklerimizi yerine getirmek amaçlarıyla kimlik, iletişim, alışveriş, işlem güvenliği bilgilerinizi işliyoruz.

Doğacak uyuşmazlıklarda mahkeme, icra dairesi, hakem heyeti gibi resmi kurum ve kuruluşlara karşı her türlü dava, cevap ve itiraz hakkının kullanılması amacıyla kimlik, iletişim, alışveriş, işlem güvenliğine ilişkin bilgiler (izin/açık rıza/sözleşme onayına) ile hukuki işlem bilgilerinizi işliyoruz.

Kişisel verilerinizin toplanma yöntemi ve hukuki sebebi nedir?

Kişisel verilerinizi; Mobil Uygulama’da, Site’den veya Üye İşyerleri’ne ait platformlar üzerinden üyelik sırasında verdiğiniz bilgilerin sistemlerimize kaydedilmesi, Üye İşyerleri’ne ait mağazalarda veya çevrimiçi alışveriş platformlarında (siteler, mobil uygulamalar ve diğer platformlar) Sezginer’ı kullanarak yaptığınız alışverişlere ilişkin bilgilerin sistem entegrasyonu ile tarafımıza iletilmesi, Site’yi ve Mobil Uygulama’yı kullanımız ile oluşan/edinilen her türlü alışveriş, işlem, anket doldurma, kayıt ve davranışsal işlemlerin sistemlerimize kaydedilmesi, çağrı merkezi ile yaptığınız görüşmelerin otomatik olarak kaydedilmesi gibi otomatik yöntemlerle toplamaktayız.

Sezginer olarak kişisel verilerinizi; 

Sezginer üyeliğinizin kurulması ve üyelik sözleşmesi uyarınca yükümlülüklerimizin yerine getirilmesine ilişkin olarak “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebebine,

Sezginer üyeliğiniz kapsamındaki pazarlama, segmentasyon ve analiz çalışmaları kapsamında kişisel veri işleme süreçlerine ilişkin olarak vereceğiniz “açık rıza”nıza,

Ticari iletişim faaliyetlerine ilişkin olarak vereceğiniz “açık rıza”nıza, 

Sezginerın kullanımına ilişkin şüpheli işlemlerin tespiti ve önlenmesi ile operasyonel süreçlere ilişkin çalışmalar ve müşteri ilişkileri süreçlerimize ilişkin olarak “veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine;

Mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimize ilişkin “hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi” ve “kanunlarda açıkça öngörülmesi” hukuki sebebine ve

Hukuki uyuşmazlık, soruşturma ve diğer adli/resmi süreçlere ilişkin olarak da “hakların tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin ve aktarmanın zorunlu olması” hukuki sebeplerine dayanarak topluyoruz.

Fesih

Şartların ihlali dahil olmak üzere, şartların ihlali dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, herhangi bir nedenle önceden bildirim veya yükümlülük altına girmeksizin hesabınıza ve çubuk erişiminizi askıya alabilir ve feshedebiliriz.

Şartları gereği feshin sürmesi gereken tüm hükümler, sınırlama olmaksızın mülkiyet hükümleri, garanti feragatnameleri, tazminat ve sorumluluk sınırlamaları da dahil olmak üzere feshedilmeye devam edecektir.

Hesabınızı feshetmek istiyorsanız, hizmeti kullanmayı bırakabilirsiniz.

Tazminat

İşletme ve lisans sahibi ile lisans verenlerini ve bunların çalışanlarını, temsilcilerini, görevlilerini ve direktörlerini her türlü iddia, hasar, yükümlülük, kayıp durumunda; a) hizmeti kullanımınız ve erişiminiz, siz veya hesabınızı ve parolanızı kullanan herhangi bir kişi tarafından yapılan borçlar, maliyetler ve masraflar (avukatlık ücretleri dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere); b) bu ​​şartların ihlali veya c) hizmette yayınlanan içerik sonucu oluşabilecek tazminat sizlere açıkça sunulmaktadır.

Sorumluluğun Sınırlandırılması

Herhangi bir durumda işletme yöneticileri, çalışanları, ortakları, acenteleri, tedarikçileri veya bağlı kuruluşları, bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, dolaylı, tesadüfi, özel veya cezai zararlardan sorumlu tutulamaz. (i) Hizmete erişiminiz veya bu hizmetten yararlanamamanız sonucunda ortaya çıkan karlar, veriler, kullanım, şerefiye veya diğer maddi olmayan kayıplar; (ii) Hizmet üzerindeki herhangi bir üçüncü tarafın davranışları veya içeriği; (iii) Hizmetten elde edilen herhangi bir içerik; ve (iv) garanti, sözleşme, haksız fiil (ihmal dahil) veya başka herhangi bir yasal teoriye dayanarak, söz konusu hasarın olasılığı konusunda iletilerinize veya içeriğinize yetkisiz erişim, kullanım veya değiştirme sonucu ortaya konan temelin amacından farklı ve başarısız olduğu tespit edilirse sorumluluk sınırlandırılır.

Hakkımızda

Sezginer, “teslim etme” felsefesi üzerine kuruludur ve doğrudan hizmetlerinizi ve deneyimlerinizi geliştirmeyi ve mevcut yüksek ücretli teknoloji zamanlarında sorunsuz hizmetler sağlamayı amaçlayan hizmetler sunmaya inanıyoruz.

Haberler

30 Ekim 2020

Search